+36209668123 | kapcsolat@kampinoszinhaz.hu | A derű legyen Veled! :) 

+36209668123 | kapcsolat@kampinoszinhaz.hu | A derű legyen Veled! :) 

A Csapat

A Kampínó Színház
a Center Színház
testvérszínháza.

Ugyanaz a társulat, ugyanaz a hangulat. :) 

Küldetésünk, hogy a gyermekek és a szüleik, a vidámság, a derű és az önfeledt szórakozás segítségével találkozhassanak a magyar mesevilággal, színház kultúrával.
Tartalmas és színvonalas előadások és programok segítségével igyekszünk felhívni a figyelmet arra, hogy életünk korai szakaszának, kulturált gyermekkorunknak elengedhetetlen része a mese és a színház.

 

Célunk a kulturált gyermekkor támogatása.
Tevékenységünkkel szeretnénk a gyermekek minél szélesebb körét elérni, hozzájuk színvonalas színházi előadásokat, minőségi gyermek zenét, műsorokat és programokat eljuttatni.

 

Az általunk épített gyermekszínházban
szeretnénk gyermekeknek, gyermekcsoportoknak valódi színházi élményt nyújtani.

Feladatunknak és hivatásunknak tartjuk, hogy a gyermekek valódi, értékes, tartalmas színházi élményt biztosítsunk. Céljaink között szerepel, hogy a gyermekek értsék és megszeressék a színházat, így váljanak később, felnőttként, a színházak értő közönségévé. Tevékenységünk további célja, hogy a gyerekeknek játék, vidámság, figyelem, szeretet és szórakozás segítségével ismereteket adjunk át, alapvető emberi értékekre hívjuk fel a figyelmüket. A fenti célok elérése érdekében készítünk színházi előadásokat illetve színjátékos, foglalkoztató programokat.

 

GYERMEKSZÍNHÁZ
A 4-8 éves korosztály számára hoztuk létre gyermekszínházunkat. Az előadások fontos célja, hogy a gyermekek értsék a történetet, mozgassa a fantáziájukat. Pozitív tartalom segítségével igyekszünk felhívni a figyelmüket szeretetre, barátságra, bizalomra, tiszteletre, megbocsátásra.
Minden gyermek más, minden előadásunk más a közönség. Szinte egyedülálló módon, interaktivitással, a közönség reakciót folyamatosan nyomon követve változtatunk játékmódunkon, beszédtempónkon, hangsúlyokon annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb élményt nyújthassuk a gyermekeknek és a lehető legnagyobb mértékben érjük el a fent említett céljainkat.

Természetes igény, hogy minél több gyermekhez szeretnénk eljuttatni ezt az élményt akár a saját kőszínházunkban, akár az előadásaink utaztatásával.

 

SZÍNJÁTÉKOS FOGLALKOZTATÓ CSOPORTOK
A Színjátszó- és drámajátékos tábor és tanoda
A foglalkozások célja, hogy segítsen a gyermeknek abban, hogy megismerje önmagát, tisztában legyen a jó és a javítandó tulajdonságaival, és segít abban is, hogy a gyermek nyitott, magabiztos, kommunikatív emberré válhasson. Oldjuk gátlásaikat, helyes viselkedésmintát mutatunk különböző élethelyzetekhez.

Ezek a tulajdonságok, a későbbiekben, az élet számos területén hasznosak lehetnek számára. Sokszor előfordul, hogy több ember elé ki kell állnia, beszélnie kell, saját magát "el kell adnia".

Gondoljunk csak az óvodai/iskolai szereplésekre, a felelésekre, a vizsgákra, vagy akár egy állásinterjúra. Ha már gyermekkorban, szakemberek segítségével feloldhatjuk a lámpalázat, javíthatunk a beszédkészségen, akkor később ezekkel nem kell megküzdenie!

Abban az esetben, ha színészi képességeket, tehetséget látunk egy-egy gyermekben, segítünk az erre szakosodott tanodába, iskolába eljuttatni a gyermeket.

 

Fő célunk a kultúra terjesztése a gyermekek körében.
Tevékenységünk a legfogékonyabb korosztályt, a 4-8 év közötti - esetenként a 3 illetve 9 éves - gyermekeket szolgálja. Fontosnak tartjuk, hogy akár már 3-4 éves korban találkozzanak a kicsik a színházzal. Megszeretik, a mindennapi életük részévé válik, majd e szép szokás örömeit egymás között is terjesztik, később fölnőve, továbbadják gyermekeiknek. Hozzájárulunk, hogy a minket néző gyermekek nagy eséllyel váljanak nyitott, érdeklődő, derűs felnőtté. Hisszük és tapasztaljuk, hogy sokat teszünk a jövő művészetet, színházat szerető és értő közönségének nevelésében.Előadásaink letisztultak, klasszikusak, tanulságosak, érthetőek és vidámak.
Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek értsék a mesék mondanivalóját, tanulságát. A vidámság, a humor a fő közvetítő eszközünk. Ezek segítségével játszva, szinte észrevétlenül tanulnak tőlünk a gyermekek jóról, rosszról, barátságról, szeretetről, elfogadásról, megértésről, megbocsátásról. A kacagás valódi szórakozást, maradandó élményt ad, amiről később nemcsak szívesen mesélnek, de a látottakat rendszeresen, újra és újra felidézik és el is játsszák(!).

 

Néhány fontos elemre különösen figyeltünk az eredeti mesék színpadra állításakor:
- az eredetileg félelmetes szereplők nálunk inkább viccesek
- az eredetileg túlságosan felkavaró eseményeket nem jelenítjük meg teljes valójukban
- a mesék végén a rossz, a gonosz elnyeri méltó büntetését, de ha megígéri, hogy megjavul, akkor megbocsátást kap és "tiszteletbeli jó"-nak fogadjuk!
- arra törekszünk, hogy a meséinkből alapvető emberi értékeket ismerjenek meg a gyerekek: szeretet, barátság, igazságosság, megbocsátás...


Könnyen szállítható, így költséghatékony előadásainkat
szívesen visszük az országban és határainkon túl, minden magyar nyelven beszélő gyermekhez! Egyszerre több helyszínen is tudunk játszani, így színházunk még könnyebben elérhető. Sok éves tapasztalatunkkal minimálisra csökkentettük működésünk adminisztrációs munkáját és költségeit.

Saját kőszínházat építettünk, sok gyermeket látogat decemberben Mikulásunk,
színjátékos tanodát és nyári tábort üzemeltetünk… Utunkat a Kölyökhajó, a BohócParádék, Ricsi Bohóc figurája, televíziós és rádiós gyermekműsorok színesítik.

 

Társulatunk legfontosabb céljai:
- minél több gyermek nézhessen színházi előadást,
- a gyermekek értsék(!) az előadást,
- szinte észrevétlenül, szórakoztatva hívjuk fel figyelmüket
az alapvető emberi értékekre.
- valódi színházi élményt kívánunk nyújtani.

 

A gyermekközönség befogadóképessége nagyban függ az esemény körülményeitől.
Ezeket és a gyermekek reakcióit figyelembe véve, szinte minden percben és másodpercben képesek vagyunk változtatni az előadás tempóján, beszédünk hangerején, előadásunk stílusán. Kifinomult érzékkel hangoljuk össze magunkat a Kedves Közönségünkkel annak érdekében, hogy a gyermekek megértsék azt, amit közvetíteni kívánunk és közben jól is érezzék magukat.

A mesék segítségével, szórakoztatva kívánjuk felhívni a gyermekek (és sokszor a fölnőttek) figyelmét, alapvető emberi értékekre: szeretetre, megértésre, igazságra.
A vidámság, a derű, a humor segítségével tudjuk a gyermekek figyelmét lekötni, kíváncsiságát felkelteni.
Ha a gyermek kíváncsi, pozitív hangulatban van, akkor könnyebben befogadja a történetet, könnyebben megérti az előadás üzenetét.


Előadásaink
Mesejáték /meseszínház, meseelőadás, gyerekszínház/
50-60 perces, 1 felvonásos.
A mesejáték, elsősorban gyermekeknek szóló színházi előadás. Az előadás alatt a színészek teljes valójukban, „élőben”jelennek meg a színpadon. Díszlettel, jelmezekben, kellékekkel, szöveggel és/vagy zenével kiegészítve adnak elő egy történetet, mesét. Előfordulhat, hogy az előadók bábokkal is kiegészítik a játékot.


Bábjáték /bábszínház, bábelőadás/
50-60 perces, 1 felvonásos.
A bábjáték, elsősorban gyermekeknek szóló bábszínházi előadás. Az előadás alatt a színészek nem látszanak, vagy csak ritkán, a bábok mozgatása érdekében jelennek meg a színpadon. Többnyire bábparavánnal, kellékekkel, szöveggel és/vagy zenével kiegészítve,bábokkal adnak elő egy történetet, mesét. Előfordulhat, hogy az előadók saját maguk is kiegészítik a játékot.

 

Zenés, interaktív műsor/bohócműsor
30 percestől a 70 percesig, 1 főstől a 4 vagy több fősig.
Ismert gyermekdalokkal, zenével, tréfákkal fűszerezett, szórakoztató műsor. A gyermekek végig, aktívan részt vesznek az eseményekben.
A kacagás felszabadító erejével segít a gyermekeknek kiszakadni a hétköznapokból.
A játékot vicces jelenetekkel, vidám, de valódi bűvésztrükkel egészítjük ki.
A tartalmas humor megmozgatja az elmét, gondolkodásra és kacagásra késztet.

 

"Interaktív" mesejáték
50-60 perces, 1 felvonásos.
Az előadást nem "csak nézni" kell, hanem abban aktívan részt lehet venni. Esetenként, néhány gyermek, rövidebb-hosszabb ideig a színpadon is szerepelhet a történetben. A többiek a helyükön válnak a mese nélkülözhetetlen szereplőivé.

Gyerekkoncert
Az ismert gyerekdalok, a hozzájuk tartozó mozgató, télűző, tavaszköszöntő és egyéb zenei játékok
remek hangulatot teremtenek. Az élő zene varázsa, a zenekar derűs hangulata segíti a gyerekek feloldódását.
A közös élmény új kapcsolatokat, barátságokat sző, erősíti a meglévőket és a közösség összetartó erejét.
A gyermekek életében az egyik legfontosabb, ha vannak kapcsolataik, számíthatnak egymás támogatására.

 

Társulatunk Tagjai
értékes szakmai múlttal rendelkező, gyermekszerető és a gyermekek nyelvén értő, jó pedagógiai érzékkel megáldott, nyitott, vidám és kommunikatív színészek és lelkes amatőrök.

Tovább
Van még jegy
Kedvencekhez
Összehasonlítás
Van még jegy
Kedvencekhez
Összehasonlítás
Van még jegy
Kedvencekhez
Összehasonlítás
Van még jegy
Kedvencekhez
Összehasonlítás
Van még jegy
Kedvencekhez
Összehasonlítás
Van még jegy
Kedvencekhez
Összehasonlítás
Van még jegy
Kedvencekhez
Összehasonlítás
Van még jegy
Kedvencekhez
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Összehasonlítás
Van még jegy
Kedvencekhez
Összehasonlítás
Van még jegy
Kedvencekhez
Összehasonlítás
Van még jegy
Kedvencekhez
500 Ft
Összehasonlítás
Van még jegy
Kedvencekhez
Összehasonlítás